Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τέρενς Κουίκ: Η Εθνική κατάσχεσε το εφάπαξ γυναίκας, με το επιχείρημα ότι είχε οφειλές

Έγινε και αυτό! Τράπεζα, η Εθνική εν προκειμένω, κατάσχεσε το μόλις κατατεθέν εφάπαξ γυναίκας, με το επιχείρημα ότι είχε οφειλές στην ΕΤΕ, παρ' όλο που η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

Την απίστευτη αυτή καταγγελία φέρνει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, περιστατικό που αποκαλύπτει την γύμνια όλων όσων εμφανίζονται – στα λόγια μόνο- ως σωτήρες των εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, έρμαιων στα χέρια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως αποκαλύπτει η  ιστοσελίδα του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου  Ελλάδος, danioliptes.gr «τα χρήματα από το εφάπαξ δανειολήπτριας- μέλους του προαναφερόμενου φορέα, είχαν κάνει φτερά από τον τραπεζικό της λογαριασμό».

Η γυναίκα η οποία  αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και  συντηρεί τις δύο κόρες της  που είναι φοιτήτριες στο ΑΠΘ, περίμενε με αγωνία αν και πότε θα της καταβληθεί τελικώς το εφάπαξ.

Όταν ενημερώθηκε  ότι, τελικώς θα της καταβληθεί το εφάπαξ ύψους περίπου 30.000 ευρώ, μετέβη σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας όπου ενημερώθηκε ότι η Διοίκηση της τράπεζας προέβη σε κατάσχεση  του συγκεκριμένου ποσού εξαιτίας οφειλών της προς την τράπεζα.

Μάλιστα, δεν  είχε προηγηθεί κανένα έγγραφο ή  όχληση από την πλευρά των πιστωτών της ενώ η εν λόγω οφειλέτρια είχε ήδη προσφύγει στην προστασία  του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στην προσωρινή δε διαταγή  που εκδόθηκε προβλέπεται η μηνιαία καταβολή ποσού 500 ευρώ μέχρι τη συζήτηση της αγωγής της ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις  και ασφαλιστικές παροχές εξαιρούνται  της κατάσχεσης, άρα δεν μπορεί να επιβληθεί κατάσχεση στο μισθό ή στη σύνταξη ή στο εφάπαξ για χρέη προς ιδιώτες.

«Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να αντιμετωπιστούν  οι αυθαιρεσίες των χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων, που καταπατώντας κάθε έννοια νόμου, λειτουργούν τοκογλυφικά έναντι των καταθετών τους και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διασφαλισθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες όταν μάλιστα ενέχουν και το ρόλο του προστάτη της οικογένειας;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ζητά επίσης να θεσπιστεί η απαλοιφή των κατώτατων ορίων ποσών που ο οφειλέτης πρέπει να καταβάλλει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δικαστήριο, αλλά και την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα προκύπτει κούρεμα κατά 50% των δανείων των νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεδομένου ότι έχει επέλθει ισόποση μείωση του εισοδήματός τους χωρίς δική τους ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...