Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Η ΕΡΤ έκλεισε είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τις εγκαταστάσεις

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ έχουν καταλάβει τον τηλεοπτικό αέρα και με μαραθώνιες εκπομπές, μεταδίδουν τις εξελίξεις  αναφορικά με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, το υπουργείο οικονομικών προαναγγέλλει της διακοπή του σήματος .   
 Στην υποχρέωσή του να προχωρήσει «στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.» αναφέρεται, με σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών «ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού».
Με την ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί» καθώς και ότι «σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί». Προστίθεται επίσης, ότι «το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
1.Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.
2.Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.
3.Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.
4.Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.
Η αντίδραση των εργαζομένων
Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης  και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...