Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Έτοιμη η εναλλακτική για την ΕΡΤ

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο στελέχη από το περιβάλλον τον πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν τις τελευταίες ώρες όλους όσους τους ρωτούν σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την υπόθεση της ΕΡΤ, το οποίο θα καταθέσει στη σύσκεψη της Δευτέρας, στους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, θα υποστηρίζει ότι ο οργανισμός θα ανοίξει πολύ νωρίτερα απ ό,τι ήταν αρχικώς προγραμματισμένο κι ενδεχομένως ακόμα και εντός του Ιουλίου.

Η πρώτη πρόβλεψη έκανε λόγο για το τέλος Σεπτεμβρίου, με αρχές Οκτωβρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ξεπερασθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στην εικόνα της κυβέρνησης, εντός κι εκτός συνόρων, μέσω του «μαύρου» που έχει πέσει στις τηλεοπτικές οθόνες στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Μόνο που η «νέα κρατική τηλεόραση», όπως λέγεται ότι θα είναι η επωνυμία της, θα λειτουργεί με τους μισούς εργαζομένους και τα ανάλογα… έξοδα. Το ζητούμενο εν προκειμένω είναι με ποια κριτήρια θα γίνουν οι επαναπροσλήψεις.

Οι αποζημιώσεις πάντως των νυν εργαζομένων έχουν αρχίσει ήδη να ταχυδρομούνται, μαζί με τις απολύσεις. Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός, από μόνο του δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φτάσει το θέμα ως το τέλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...