Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις -Ο Βενιζέλος συγκαλεί έκτακτο πολιτικό συμβούλιο

Εκτακτο πολιτικό συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ συγκαλεί ο Ευαγγελος Βενιζέλος μετά τις δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimrida.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία για να συζητηθεί νωρίτερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Ετσι η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν άμεσα πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης ή μη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία με αφορμή το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα ο Ευάγγελος Βενιζέλος οργισμένος με τη μονομερή απόφαση του Πρωθυπουργού είπε ότι κάνει επίδειξη πυγμής, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

«Αυτά που κάνεις είναι γελοιότητες, οδηγούν σε αδιέξοδο και φανερώνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα εδώ κι ένα χρόνο για το πρόβλημα της ΕΡΤ» φέρεται ότι είπε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Σαμαρά.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί επικοινωνία των Χρήστου Πρωτόπαππα, Φώφης Γεννηματά με τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης ανέβασε στο προφίλ του στο facebook «Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι απαραδεκτες. Συνιστουν μονοκομματική επιλογή της ΝΔ που υπονομεύει την κυβέρνηση συνεργασιας. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είχε αποφασίσει να στηρίξει τη τρικομματικη κυβέρνηση ακριβός πριν ένα χρόνο-ΚΑΙ ΟΡΘΑ- για να αποτραπεί η χρεοκοπία και η έξοδος από την ευρωζωνη. Ηταν μια επιλογή ευθυνης. Δυστυχως η ΝΔ αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το τραυματισμό για μια ακόμη φορά της κοινής προσπάθειας(θυμίζω την περιπέτεια του αντιρατσιστικοί νομοί).

Η ΕΡΤ χρειάζεται προφανώς εξυγίανση και αναδιοργάνωση. Το πελατειακό σύστημα,οι τυφλές συνδικαλιστικές πρακτικές,οι σπατάλες είχαν απαξιώσει τη δημοσιά τηλεοραση. Ομως οι αναγκαίες αλλαγές δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν με την ΕΡΤ κλειστη. Χωρις το Τρίτο πρόγραμμα,χωρίς το ΚΟSMOS,χωρίς τις θαυμάσιες εκπομπές σκέψης,χωρίς τις πολιτιστικές παραγωγές....

Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν άμεσα πρόταση νόμου για την επίσπευση της επικύρωσης η μη της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου που μονομερώς προχώρησε η ΝΔ. Στη Βουλή θα ακυρωθεί αυτή η απαράδεκτη ενεργεία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...