Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σοβαρές καταγγελίες για τα LIDL

Σοβαρές καταγγελίες για τα σούπερ μάρκετ LIDL περιέχονται σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, σε υποκαταστήματα της χώρας, φέρεται να εκτέθηκε ποντικοφάρμακο, χωρίς την πληροφόρηση των πελατών και της αρμόδιας υπηρεσίας υγείας.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη, κατά το ρεπορτάζ, σε μαγαζιά στην Κάτω Σαξονία, τη Βαυαρία και το Βερολίνο.  Οι ουσίες που βρέθηκαν είναι δηλητηριώδεις, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους. Στους μεν υπαλλήλους των καταστημάτων δόθηκε η οδηγία να εργασθούν με γάντια και να αποφύγουν με κάθε τρόπο την εισπνοή της σκόνης. Για τους δε πελάτες, όμως, δεν λήφθηκε κανένα προληπτικό μέτρο και δεν παρασχέθηκε καμιά πληροφόρηση.

Σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο της Γερμανίας, η έκθεση των προϊόντων θα έπρεπε να είχε δηλωθεί στην υπηρεσία υγείας, γεγονός, ωστόσο, που δεν συνέβη. Επόπτρια υγείας στο Βερολίνο δηλώνει μάλιστα ότι οι ουσίες μπορούν να απειλήσουν και την ίδια τη ζωή των παιδιών και ότι οι σχετικές ουσίες επιτρέπεται να εκτίθενται μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Οι υπεύθυνοι των LIDL από τη μεριά τους δηλώνουν ότι εξετάζουν σοβαρά το γεγονός και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...