Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Θρίλερ με δραπέτες στην Λαμία

Η αστυνομία στήνει μπλόκα παντού


Eπί ποδός πολέμου είναι οι αστυνομικές αρχές στη Λαμία και στους όμορους νομούς προκειμένου να εντοπίσουν τους δυο κακοποιούς που το έσκασαν από τις φυλακές.

Όλη τη νύχτα άνδρες των ΕΚΑΜ από την Αθήνα και μεγάλος αριθμός αστυνομικών από την Φθιώτιδα, πραγματοποιούσαν ελέγχους σε κομβικά σημεία, στην ευρύτερη περιοχή της Δαμάστας, από τον κόμβο της εθνικής οδού μέχρι και τον Μπράλο.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο είναι εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, καθώς οι Αρχές εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα οι δύο δραπέτες κρύβονται μέσα στο δάσος του Ελευθεροχωρίου.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα ασημί αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και σύμφωνα με μαρτυρία κινούταν ύποπτα στην περιοχή της Δαμάστας, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ένα από τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα ανήκει στον πρώην υπουργό Απόστολο Ανδρεουλάκο και το άλλο σε ένα πρώην διοικητή της ΔΕΗ, τον Γιώργο Μπιρδιμήρη και βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στον Παρνασσό, γεμάτο με καλάσνικοφ, και εκρηκτικές ύλες, ενώ στην ίδια περιοχή, φέρεται να βρέθηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο που είχε κλαπεί, το οποίο όμως εντοπίστηκε κατεστραμμένο.

Τα δύο οχήματα έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να βρεθούν ίχνη, αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των αγνώστων. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ότι η υπόθεση σχετίζεται με ομάδα δραπετών των φυλακών Τρικάλων που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ετοίμαζαν μεγάλες ένοπλες ληστείες στην περιοχή καθώς έχουν… στεγνώσει από χρήματα.

Χθες βράδυ έκλεψαν ένα λευκό Nissan από τη Λιλαία. Νωρίς το απόγευμα οι κακοποιοί προσπάθησαν να ξεφορτωθούν κάποια πράγματα βάζοντας φωτιά σε περιοχή κοντά στο Μοναστήρι της Δαμάστας, ωστόσο διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες οι οποίοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με δυο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιά και έκαιγαν κάποια πράγματα. Στους πυροσβέστες είπαν ότι την άναψαν για να ζεσταθούν, ωστόσο όταν τους ζήτησαν τα ονόματά τους αυτοί αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Ο ένας από τους πυροσβέστες πρόσεξε ότι κάτω από τα ρούχα ο ένας είχε ένα όπλο που έμοιαζε με Καλάσνικοφ. Όταν επέστρεψαν στη βάση τους ενημέρωσαν τον διοικητή τους και στη συνέχεια την αστυνομία ενώ αναγνωρίσαν στις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί , τουλάχιστον έναν από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε αμέσως συναγερμός. Πάνοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή και λίγο αργότερα, περίπου 500 μέτρα από το σημείο, που είχαν ανάψει φωτιά οι κακοποιοί βρήκαν το κλεμμένο λευκό Nissan που είχαν πάρει χθες βράδυ από τη Λιλαια.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Κύριος στόχος της Αστυνομίας παραμένει η σύλληψη των δραπετών καθώς ήδη εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν.



Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...