Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης


Με μηχανική υποστήριξη παραμένει στη ζωή ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης (11/6) ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, καθώς έπαψαν να λειτουργούν τα εγκεφαλικά κύτταρά του, και οι γιατροί ανακοίνωσαν στη σύζυγό του, Ιωάννα, πως είναι κλινικά νεκρός, και πως θα παραμείνει σε μηχανική υποστήριξη για τις επόμενες 24 ώρες, στην πολωνική πόλη Μπιντγκός. Από εσφαλμένη πληροφόρησή τους, η Ομοσπονδία του κανόε καγιάκ, αλλά και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εξέδωσαν ανακοινώσεις περί... θανάτου του 37χρονου πρωταθλητή!

"Ζητώ συγγνώμη από τα ΜΜΕ, όπως φυσικά και από την οικογένειά του, γι' αυτό το τεράστιο λάθος που κάναμε", απολογήθηκε, μέσω του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος, για τη λανθασμένη ενημέρωση του Τύπου. "Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον Ανδρέα, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός".

Αυτομάτως, αποσύρθηκε και η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε. προς τη σύζυγο του Κιλιγκαρίδη, Ιωάννα, και τα δυό παιδιά τους, τον Βλαδίμηρο και την Ιωάννα.

Ο 37χρονος πρωταθλητής, που γεννήθηκε στη Ρωσία από Πόντιους γονείς, έχει προσβληθεί από οξεία λευχαιμία, και βρίσκεται σε κώμα από την περασμένη Τετάρτη, ενώ είχε ήδη αποσύρει τη συμμετοχή του από το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο κανόε- καγιάκ. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου στην πόλη Μπιντγκός, και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, χωρίς όμως ν'αντιδράσει ο οργανισμός του στα φάρμακα που του χορηγήθηκαν. Σύμφωνα με την πολωνική νομοθεσία, ασθενείς που θεωρούνται "κλινικά νεκροί" αποσυνδέονται πάραυτα από τη μηχανική υποστήριξη, αλλά στην περίπτωση του Ελληνα αθλητή δόθηκε παράταση ενός 24ωρου, με την ελπίδα ενός "θαύματος", πριν πάψει να κτυπάει η καρδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...