Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση της «μαφίας του Θερμαϊκού»


Το μαρτύριο που βίωσε ούσα παγιδευμένη στα δίχτυα του τοκογλυφικού κυκλώματος, του οποίου φέρεται να ηγείτο ο 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού».

Πρόκειται για εξωτερική συνεργάτιδα τράπεζας, η οποία το 2010 μεσολάβησε προκειμένου να πάρει ο 60χρονος δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού, εγχείρημα που τελικά «ναυάγησε», πλην όμως ο κατηγορούμενος είχε ξοδέψει ήδη 23.000 ευρώ για διαδικαστικά έξοδα, αξιώνοντας την επιστροφή αυτών των χρημάτων και επιπλέον άλλα τόσα ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

«Με εκβίασαν και με απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια, ζητώντας με κάθε τρόπο πίσω τα χρήματα. Μου έλεγαν θα πουλήσεις τα παιδιά σου, τον πατέρα σου, την μητέρα σου, τα σπίτια σου. Είχα κυνηγητό όλη την ημέρα. Μέχρι να δώσω και το τελευταίο κατοστάρικο γινόμουν αποδέκτης ύβρεων και απειλών», κατέθεσε.

Όπως εξήγησε, κατάφερε να συγκεντρώσει «μόνο» 30 χιλιάδες ευρώ και τότε ο 60χρονος επιχειρηματίας μαζί με τον κατηγορούμενο-τραπεζικό τής ζήτησαν να προσημειώσει το σπίτι της (αξίας 120.000 ευρώ), αφού πρώτα σκηνοθετήθηκε η λήψη τραπεζικού δανείου για να φαίνεται νομιμοφανής η προσημείωση.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα με την εξέταση της ίδιας μάρτυρος.

Προηγουμένως, πάντως, ένας ακόμη μάρτυρας κατηγορίας ανασκεύασε την προανακριτική του κατάθεση περί λήψης τοκογλυφικών δανείων από το κύκλωμα και το δικαστήριο τού ζήτησε να παρακολουθεί μέχρι τέλους τη δίκη, οπότε θα αποφασίσει εάν θα κινηθεί σε βάρος του διαδικασία για ψευδορκία.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δήλωσε μανιώδης τζογαδόρος και εξαιτίας του πάθους του προσέφυγε στον κατηγορούμενο, από τον οποίο φέρεται να δανείστηκε τμηματικά σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ, ποσό που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει με αποτέλεσμα να μεταβιβάσει στον 60χρονο επιχειρηματία το πατρικό του σπίτι. Ο ίδιος ομολόγησε ότι είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους «επειδή με είχε πικράνει» (σ.σ. ο κατηγορούμενος).

Στο μεταξύ, παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο προσχώρησε στην ανάγνωση της προανακριτικής κατάθεσης βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος με επιστολή του είχε ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει το παρών του στο δικαστήριο, διότι, όπως είπε, εάν επιστρέψει θα συλληφθεί για χρέη. Πρόκειται για επιχειρηματία που προανακριτικά δήλωσε θύμα τοκογλυφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...