Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει και αποσυναρμολογήσει 3.000 ΙΧ σε τέσσερα χρόνια

Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα μικρού κυβισμού είχαν κλέψει σε μία τετραετία στην Αττική τα μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό να διαθέτουν προς πώληση τα εξαρτήματά τους.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβαν στα Ανω Λιόσια συνολικά 10 άτομα, 3 Ελληνες και 7 Πακιστανούς, ηλικίας 19-42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 32χρονος Ελληνας, ο οποίος φέρεται ως το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι 4 Ελληνες.

Οπως προέκυψε, ο 32χρονος ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων, στην περιοχή Σκαλιστήρι στα Ανω Λιόσια. Τη χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων πόλης.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγησή του, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, από 2 έως 5 κάθε βράδυ, μεταφέρονταν στη μάντρα του στα Ανω Λιόσια.

Εκεί οι δράστες αφαιρούσαν, σε διάστημα μίας-δύο ωρών κάθε φορά, τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση.

Με τη μέθοδο αυτή, μόνο τις τελευταίες ημέρες έκλεψαν και διέλυσαν συνολικά 14 Ι.Χ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων του 32χρονου στα Ανω Λιόσια και στο σπίτι του στη Δροσιά Αττικής, καθώς και στους υπόλοιπους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 8 οχήματα και ένα δίκυκλο, ένα ηλεκτρονικό τσιπ που θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων, 50 κινητήρες διαφόρων τύπων, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του Νόμου που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...