Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο γιος του πρώην βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη


Σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ καταδίκασε για ανυποταξία το στρατοδικείο Ιωαννίνων το γιο του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, Δημήτρη.

Καθόλη τη διάρκεια της δίκης, το δικαστικό μέγαρο «πολιορκούσαν» ομάδες αντιεξουσιαστών και φρουρούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο νεαρός είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε δραστηριότητες αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι.

Στα γεγονότα είχαν εμπλακεί και τα δύο παιδιά του πρώην Α' αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι πριν από δύο χρόνια, ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν ο γιος και η κόρη του...

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είχε τότε επιβεβαιώσει τη σύλληψη των παιδιών του. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο γιος μου είναι στο μεταπτυχιακό του».



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...