Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Συνδικαλιστές των Οδικών Συγκοινωνιών πληρώθηκαν για βάρδιες που δεν έκαναν


Πλασματικές νυχτερινές βάρδιες καταβλήθηκαν στην μισθοδοσία των εργαζομένων της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) σε περίπου 60 συνδικαλιστές της εταιρείας, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι εξ αυτών.

Οι «στρεβλώσεις» στην μισθοδοσία του Μαρτίου γνωστοποιήθηκαν από έναν εκ των εκλεγμένων συνδικαλιστών τον επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Παρέμβαση Απόστολου Κασιμέρη, ο οποίος όταν διαπίστωσε του είχαν καταβληθεί περισσότερα (αρκετά) χρήματα αναζήτησε το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του. Σε αυτό εντόπισε ότι του είχαν «περάσει» πληρωμές για νυχτερινές βάρδιες τις οποίες όπως είπε ο ίδιος όχι μόνο δεν έκανε ποτέ, αλλά δεν έχει εργαστεί νύχτα εδώ και αρκετά χρόνια (τελευταία νυχτερινή βάρδια που θυμάται να έχει κάνει ήταν το 2006).

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμέρη τα πλασματικά νυχτερινά τα οποία εντοπίζονται σε εκκαθαριστικά περίπου 60 συνδικαλιστών της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 100-200 ευρώ για τον κάθε έναν από αυτούς. Αποτέλεσμα είναι όσοι έλαβαν τα πλασματικά νυχτερινά να έχουν αμειφθεί με περισσότερα χρήματα από ότι ο μέσος εργαζόμενος στην κίνηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας.

Εντύπωση προκαλεί βέβαια το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει το περιστατικό σε λάθος της μηχανογράφησης, ενώ υποστηρίζει ότι η καταβολή επιπλέον χρημάτων αφορά το πολύ 17 άτομα. Στελέχη μάλιστα της εταιρείας υποστηρίζουν το επιπλέον ποσό δεν αφορά σε καταβολή πλασματικών νυχτερινών αλλά ότι ορισμένοι οδηγοί προσμετρήθηκαν ως τεχνίτες οι οποίοι όμως είχαν εργαστεί κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η οικονομική διαφορά πρόκειται, σύμφωνα πάντα με στελέχη της εταιρείας ΟΣΥ, να επιλυθεί κατά την επόμενη μισθοδοσία οπότε και θα παρακρατηθούν τα επιπλέον ποσά από όσους τα έλαβαν χωρίς να τα δικαιούνται. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι το περιστατικό λαμβάνει χώρα εν μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Της Αλεξάνδρας Κασσίμη/kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...