Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Απερρίφθη το αίτημα Τσοχατζόπουλου για άμεση κατάθεση Σημίτη


«Oχι» είπαν οι δικαστές στο αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για άμεση κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη . 

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι του επανέφεραν το αίτημα για εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ .Θέλοντας να δείξουν την αναγκαιότητα της εξέτασης των συγκεκριμένων μαρτύρων χαρακτήρισαν την παρουσία τους ως το «μαύρο κουτί της υπόθεσης».

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για διακοπή της δίκης και κατάθεση του Κ. Σημίτη και επιφυλάχθηκαν όπως την πρώτη φορά, αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και για την αξιολόγηση εγγράφων που έρχονται στο δικαστήριο και αφορούν τη ροή μαύρου χρήματος. Στο άκουσμα της απορριπτικής απόφασης για την εξέταση Σημίτη οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζοπουλου ζήτησαν διακοπή της δίκης προκειμένου να επανεκτιμήσουν, όπως είχαν πει από χθες, τα δεδομένα μαζί με τον εντολέα τους.

«Δεν θα μείνω θεατής. Η παρουσία μου αν είναι ρόλος θεατή δεν είναι απαραίτητη» είπε ο πρώην Υπουργός Ακης Τσοχατζοπουλος ανακοινώνοντας την πρόθεση του να αποχωρήσει από το δικαστήριο μετά την απόρριψη του αιτήματος να μην έρθει εδώ και τώρα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Διευκρίνισε βέβαια ότι οι δικηγόροι του θα μείνουν να τον εκπροσωπήσουν. Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε και το παράπονο οτι «δεν αφήνετε να προχωρήσει η διαδικασία. Αν οι σκιές μείνουν σκιές οι κατηγορούμενοι να πάνε στο καλό, αν όμως γίνουν αποδείξεις ενοχής ο καθένας θα πληρώσει το τίμημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...