Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Μεϊμαράκης θα «πετάξει το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική του Μνημονίου

Ανοικτή πρόκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του, προσανατολίζεται να απευθύνει αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή την υπόθεση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζαν ότι επρόκειτο αύριο να θέσει προς συζήτηση το θέμα για να καθοριστεί ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια , θέλησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις απειλώντας τον ίδιο με πρόταση μομφής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσίπρα, είχαν συνεννοηθεί για την διαδικασία.

Πλην όμως, η παρέμβαση που έκανε χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ο οποίος απείλησε ανοικτά με πρόταση μομφής τον κ. Μεϊμαράκη αν αύριο Πέμπτη δεν ορίσει ημερομηνία, φαίνεται πώς έχει προκαλέσει την οργή του πρόεδρου της Βουλής ο οποίος προσανατολίζεται να διαχειριστεί το θέμα ως εξής: Στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων, θα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ορίσει ημερομηνία συζήτησης και θα καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει την απειλή του κ. Βούτση. Αν αυτό δεν συμβεί μέχρι και την Παρασκευή, τότε από την επόμενη εβδομάδα θα θεωρήσει το θέμα λήξαν και θα ξεκινήσει την διαδικασία για να μπει η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια του Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, και όταν ο κ. Μεϊμαράκης , με τον άνοιγμα της Ολομέλεια στα τέλη του ίδιο μήνα έθεσε το θέμα να ορισθεί ημερομηνία, πήρε την απάντηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ «άστο για μετά τον Αύγουστο».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης , ότι η χθεσινή πρωτοβουλία Βούτση, ενδεχομένως δεν ήταν κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπήρχαν στελέχη που γνώριζαν την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν την απειλή για την πρόταση μομφής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...