Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο πρώτος λαχνός του λαχείου το κίνητρο για την απαγωγή του 25χρονου γιου μεγαλογιατρού – Φόβοι για τη ζωή του νεαρού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της απαγωγής ενός 25χρονου, ο οποίος είναι γιος μεγαλογιατρού, αφού η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους επτά δράστες που είχαν οργανώσει την αρπαγή του. Ανάμεσα τους και ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ένας 72χρονος, φίλος της οικογένειας του θύματος και πατέρας δύο αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο... οικογενειακός φίλος έμαθε πως η γιαγιά του θύματος κέρδισε μεγάλο χρηματικό ποσό στο λαχείο και αμέσως οργάνωσε την απαγωγή του νεαρού προκειμένου να μπορέσει να πάρει τα χρήματα της οικογένειας.

Ο αδίστακτος άντρας εκμεταλλεύτηκε τη φιλική σχέση που είχε με το θύμα και τον περασμένο Αύγουστο τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να συναντηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός που δεν ήταν υποψιασμένος, πήγε στο ραντεβού. Εκεί όμως όμως αντί να τον περιμένει ο 72χρονος, του είχαν στήσει καρτέρι τα μέλη της σπείρας τον απαγωγέων.

Στη συνέχεια ένας από αυτούς ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα του 25χρονου -ο πατέρας του έχει πεθάνει- ζητώντας της αρχικά λύτρα 600.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ την απείλησαν πως στην περίπτωση που εκείνη επικοινωνήσει με την Αστυνομία και αναφέρει την απαγωγή, τότε θα δολοφονούσαν τον γιο της. Η μητέρα, τα έχασε, δεν ήξερε πως να αντιδράσει και μέσα στον πανικό της προσπάθησε να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Στη δεύτερη επικοινωνία που είχε με τους απαγωγείς τους είπε πως είχε συγκεντρώσει περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που δεν ικανοποίησε τους δράστες, οι οποίοι αν και έριξαν τις αρχικές τους απαιτήσεις της είπαν «αν θες να ξαναδείς το παιδί σου, θα μας δώσεις 500.000 ευρώ». Μάλιστα έβαζαν και τον 25χρονο να της μιλά στο τηλέφωνο, προκειμένου να την πείσει να δώσει τα χρήματα στους απαγωγείς του.

Δέκα ημέρες αργότερα η μητέρα του θύματος αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες, ωστόσο δεν υπήρξαν αποτελέσματα και τα ίχνη του νεαρού ήταν άφαντα. Ωστόσο οι απαγωγείς επικοινώνησαν και πάλι με τη μητέρα στις αρχές Οκτωβρίου και της ζήτησαν να συναντηθούν προκειμένου να τους παραδώσει τα λύτρα που είχε συγκεντρώσει. Το ραντεβού όμως όμως ήταν ακόμα μία παγίδα – απαγωγής και οι κακοποιοί προσπάθησαν να αρπάξουν και την ίδια τη μητέρα.

Αυτό που την έσωσε, ήταν πως είχε ενημερώσει τις αρχές και άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν και να αποτρέψουν τη δεύτερη απαγωγή, αλλά κυρίως να συλλέξουν στοιχεία για τους δράστες, τα οποία τους οδήγησαν στα ίχνη τους.

Την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να εντοπίσει τους επτά απαγωγείς και να τους συλλάβει, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το 25χρονο θύμα τους, αφού οι κακοποιοί αρνούνται να πουν το παραμικρό. Με τη σύλληψη τους η αστυνομία απέκλεισε το σενάριο να είχε στήσει και σκηνοθετήσει ο ίδιος ο νεαρός την απαγωγή του.

Όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των δραστών, η μητέρα του 25χρονου έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, όταν οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν πως ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και οργάνωσε την απαγωγή του νεαρού ήταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας. Μάλιστα η ίδια είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε ότι ο οικογενειακός τους φίλος είχε χρέη, αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο πατέρας δύο αστυνομικών θα έφτανε στο σημείο να γίνει γκάνγκστερ. «Προφανώς ήξερε πως η γιαγιά είχε κερδίσει το λαχείο και ήθελε να πάρει τα χρήματα της», φέρεται να είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς.

Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί στα σπίτια των επτά απαγωγέων δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος που να οδηγεί στον 25χρονο. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείει και το χειρότερο σενάριο, οι κακοποιοί να έχουν σκοτώσει το νεαρό.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...