Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δακρυγόνα και άγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για τα σκουπίδια! - ΒΙΝΤΕΟ

Μάχες σώμα με σώμα με τραυματίες - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας - Δείτε VIDEO


Όλα έγιναν στις 09.30 το πρωί. Κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στον υπό κατασκευή σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας, με στόχο να μπλοκάρουν τα έργα, συγκρούστηκαν με δυνάνεις των ΜΑΤ. Για περίπου 5 λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με ένα άτομο να τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι από τα χτυπήματα που δέχτηκε...

Οπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων κύριος Μιχάλης Σπάσος, εκπρόσωπος 50 φορέων  κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη δημιουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας "εδώ και 3 μέρες ερχόμαστε μεγάλη αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας οπου πολλές κλούβες των ΜΑΤ έχουν καταλάβει το χώρο και δε μας αφήνουν να διαμαρτυρηθούμε. Σήμερα υπήρξε μεγάλη ένταση καθώς μια κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε τον δημόσιο δρόμο, την παράπλευρη της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Δερβενίου και δε μας άφηναν οι αστυνομικοί να περάσουμε. Εμείς τους είπαμε ότι θέλουμε να μας επιτρέψουν την είσοδο για να μιλήσουμε με εκπροσώπους της εργολάβου εταιρείας και ξαφνικά άρχισαν να μας χτυπάνε. Χτύπησαν πολύ κόσμο ανάμεσα στους οποίους και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ευκαρπίας, Μανώλη Δομενικιώτη. Εριξαν πολλά δακρυγόνα και χτύπησαν τον κόσμο στα καλά καθούμενα. Αυτή τη στιγμή είναι παραταγμένες 3 κλούβες των ΜΑΤ, ανακριτικά και αρκετή αστυνομία έξω από το χώρο της κατασκευής και η εργολάβος εταιρεία έχει σταματήσει τις εργασίες. Το "μάθε και αποφάσισε" που έβγαλε ο ΟΤΑ στην ουσία είναι οτι αποφασίζουν τα ΜΑΤ".

Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες -καθώς το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ- πολίτες κατέλαβαν το χώρο εμποδίζοντας τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρίας να προχωρήσει στην κατασκευή του ΣΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...