Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εξάρθρωση σπείρας νεαρών παραχαρακτών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παραχάραξη χαρτονομισμάτων εξάρθρωσε η αστυνομία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας πέντε αλλοδαπούς ηλικίας 26, 24, 26, 21 και 24 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα,οι οκτώ κατηγορούμενοι, αφού συνέστησαν ομάδα που δραστηριοποιούνταν από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου 2012, παραχάραξαν κι έθεταν σε κυκλοφορία χαρτονομίσματα, ενώ ταυτόχρονα εισέπρατταν γνήσια χαρτονομίσματα – κέρματα, αγοράζοντας προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν.

Χθες το μεσημέρι, μετά από καταγγελία πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης σχετικά με αλλοδαπό άντρα που προσπαθούσε να κάνει συναλλαγές με χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν δύο από τους κατηγορούμενους.


Σε έλεγχο που έγινε, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν εκ των 26χρονων κι έναν από τους 24χρονους αλλοδαπούς, ενώ κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, που κατείχαν σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 26χρονου συλληφθέντα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία ακόμη μέλη της ομάδας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εικοσιένα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ, τριάντα εννέα γνήσια χαρτονομίσματα αξίας 385 ευρώ, κέρματα μικρής αξίας, ένα γραμμάτιο είσπραξης τραπεζικού υποκαταστήματος, δύο δελτία κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικό κατάστημα και δεκατρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος κι ο 24χρονος άντρας πήγαν σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ένα περίπτερο στην Καλαμαριά, με σκοπό να αγοράσουν διάφορα προϊόντα, δίνοντας ως αντίτιμο πλαστά χαρτονομίσματα. Σε δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις έγιναν αντιληπτοί και αποχώρησαν.

Τρεις από τους συλληφθέντες ήταν παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος ενός εξ’ αυτών, συγκεκριμένα του 26χρονου, έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για ληστεία, λαθροδιακίνηση, κλοπές και ναρκωτικά.

Συνολικά κατασχέθηκαν 31 πλαστά χαρτονομίσματα και το μη παραχαραγμένο χρηματικό ποσό των 663,27 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...