Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Κουβέλης:Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις αξιώσεις της τρόικας στα εργασιακά

"Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να αξιώνει η τρόικα να ισοπεδωθούν εργασιακά δικαιώματα.

"Οι αξιώσεις της υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας"

"Θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές πλην των εργασιακών.  Θα εγκρίνουμε τα μέτρα που στηρίζουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας"

"Η κατανομή των μέτρων είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας"


Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 «Αλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει πολιτικά να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Η καθυστέρηση των συζητήσεων με την τρόικα, που είναι σκόπιμη από την δική τους πλευρά, δεν ωφελεί την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη.

 Το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο και να είναι εσωτερικά δίκαιο.Δεν βοηθούν άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα προσδοκά μια θετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, αφού ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει στις βαλίτσες του την οριστική συμφωνία με την τρόικα.

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα, ειδικά στα εργασιακά, καθώς οι διαπραγματεύσεις σήμερα, Τρίτη, διεκόπησαν δύο φορές εξαιτίας της ασυμφωνίας. «Αγκάθια» της διαπραγμάτευσης θεωρούνται οι τριετίες -η τρόικα ζητεί την κατάργηση τους- και οι αποζημιώσεις στις απολύσεις.

Πάντως, οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς θα έχουν τηλεδιασκέψεις με τους προϊσταμένους τους σε Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που μετέβη από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα πάθει ασφυξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...