Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πέθανε ο Έρνεστ Μποργκνάιν

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών ο βραβευμένος με Οσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Έρνεστ Μποργκνάιν. Την είδηση του θάνατου του ανακοίνωσε ο μάνατζερ του. Ο Μποργκνάιν είχε κερδίσει το Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Marty το 1955.
 
 Υπήρξε αντισυμβατικός πρωταγωνιστής πολλών ταινιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας Μάρτι (Marty) που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1955. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στη σειρά McHale's Navy κατά τα μέσα της δεκαετίας του '60 και συμμετείχε στη σειρά Airwolf κατά τη δεκαετία του '80.
 
 Γεννημένος στο Χάμπτεν του Κονέκτικατ από Ιταλούς μετανάστες γονείς, ο Μποργκνάιν μεγάλωσε στο Νορθ Χέιβεν του Κονέκτικατ. Οι δικοί του χώρισαν όταν εκείνος ήταν μικρός για να επανασυνδεθούν αργότερα και να αλλάξουν το επίθετό τους από Μποργκνίνο σε Μποργκνάιν. 
 
 Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του στο γουέστερν του Σαμ Πέκινπα Άγρια Συμμορία (The Wild Bunch) το 1969. Συνέχισε να εμφανίζεται τόσο στο σινεμά όσο και στον κινηματογράφο και το 2002 έλαβε υποψηφιότητα για Έμμυ για την εμφάνισή του στη σειρά Στην Εντατική. Είχε παντρευτεί 4 φορές (τη δεύτερη με την ηθοποιό Κέιτι Τζουράντο) και είχε αποκτήσει 4 παιδιά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...