Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κουβέλης: Δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση

Δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, παράλληλα, ενημέρωσε πως το πλαίσιο της επιμήκυνσης θα συγκεκριμενοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο Real fm, o κ. Κουβέλης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν διαπίστωσα ρήγματα στη δίωρη συνάντηση στο Μαξίμου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στήριξε τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι στο Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε αναφορά στο θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, καταγράφοντας όλες εκείνες τις προβλέψεις του προγράμματος που έφεραν την ύφεση κοντά στο 7%.

Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση εξετάζει τα ισοδύναμα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν δόσεις για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων και να δοθεί το επίδομα θέρμανσης, μετά την εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Οταν ρωτήθηκε για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «κυβέρνησης Τρόικας εσωτερικού» ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «λογική με ελάχιστη ως ανύπαρκτη επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας» και σχολίασε: «Εγώ δεν μίλησα για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά για σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση, η... "καταραμένη" αναδιαπραγμάτευση έρχεται τώρα και στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...