Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αχαϊα: Πανικός σε παραλία - Έτρεχαν να σώσουν 10χρονο κορίτσι!

Η μικρή έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που κολυμπούσε - Στην παραλία δεν υπήρχε ναυαγοσώστης...

Γραφειοκρατία, έλλειψη κονδυλίων ή αργά αντανακλαστικά; Όπως και να'χει, οι καθορισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας, δεν έχουν ακόμα ναυαγοσώστη αν και είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τον προβλεπόμενο κανονισμό.

Το "πράσινο φως" δόθηκε μόλις στα τέλη Ιουνίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την προκήρυξη των θέσεων ενώ έπρεπε να'χει δοθεί από τα μέσα Μαΐου και τώρα οι δήμοι σε όλη τη χώρα τρέχουν να κάνουν τις προσλήψεις εγκαίρως.

Όλα αυτά ενώ στις πολυσύχναστες παραλίες οι κίνδυνοι παραμονεύουν για τους λουόμενους. Στην παραλία Σελιανιτίκων, έγινε γνωστό πως ένα κοριτσάκι 10 χρονών έπαθε επιληπτική κρίση μέσα στη θάλασσα και θα είχε πνιγεί, αν μια κυρία που έκανε το μπάνιο της δίπλα δεν αντιλαμβανόταν άμεσα το πρόβλημα του παιδιού και δεν το άρπαζε από τα μαλλιά, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδάκι, σώζοντάς το την τελευταία στιγμή.

Το filodimos.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του Υπολιμεναρχείου Αιγίου από τις 16 Μαΐου 2012 το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Ακτοφυλακή, την Περιφερειακή Ενότητα και βεβαίως στο Δήμο Αιγιαλείας, όπου μάλιστα δίνεται και η οδηγία να κοινοποιηθεί για ενημέρωση και εκτέλεση.

Στην απόφαση αυτή, την οποία υπογράφει ο λιμενάρχης Αιγίου κ. Νίκος Παπαδημητρίου, καθορίζονται ως πολυσύχναστες παραλίες οι εξής: Σελιανίτικα-Λόγγος, Άκολη, Αλυκή, Διγελιώτικα, Νικολέικα, Ελαιώνας, Εγκάλη, Πούντα, Ακράτα. Σε αυτές τις 9 παραλίες θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει ναυαγοσώστης κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από τις 10.30 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...