Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Για ξυλοδαρμό 84χρονου δικάζεται τον Οκτώβριο ο Θάνος Τζήμερος

Η πολιτική έκπληξη των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, δικάζεται στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Μηνυτής είναι ο 84χρονος Νικόλαος Δεληγεώργης, πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη το οποίο έχει συζητηθεί για τις δωρεές του σε πανεπιστήμια αλλά και στην εκκλησία.
Οπως αποκαλύπτει η zougla.gr στο δικαστικό έγγραφο οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι για απλή σωματική βλάβη και για εξύβριση έργω. Ως μάρτυρες προτείνονται ο αδελφός του μηνυτή Γιώργος Δεληγεώργης και η σύζυγός του Σοφία Κυριαζή.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο κ. Τζήμερος καταγγέλλεται ότι «στις στις 18 Οκτωβρίου του 2009, στο Βόλο, στην οδό Κουμουνδούρου 2, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο παθών Νικόλαος Δεληγεώργης, και ώρα 15:00, τέλεσε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
-Mε πρόθεση προξένησε σε άλλον απλή σωματική βλάβη, δηλαδή έπληξε τον ως άνω εγκαλούντα και πιο συγκεκριμένα τον άρπαξε με τα χέρια του και τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη όλο του το σώμα στον τοίχο και έτσι προκάλεσε σε αυτόν απλή σωματική βλάβη.
-Επίσης, με περιφρονητική συμπεριφορά σκοπούσα τη μείωση της τιμής του ανωτέρω εγκαλούντος, προσέβαλε αυτόν με έργο ήτοι αρπάζοντάς τον με τα χέρια του και σηκώνοντάς τον ψηλά.
Η ποινική δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 16 Μαΐου του 2012 αλλά κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Οκτωβρίου του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...