Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Υπουργείο Υγείας: «Δεν κλείνει το "Αγία Βαρβάρα"»

Διαψεύδοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα κλείσει καμία κλίνη» στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Οι φήμες για επικείμενο κλείσιμο του νοσοκομείου φαίνεται ότι πυροδοτήθηκαν από πρόσφατη απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για μετακίνηση προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα» στο «Αττικόν» για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαλμάς, το προσωπικό αυτό θα στελεχώσει τρεις νέες κλινικές -νευροχειρουργικής ουρολογική και γναθοχειρουργική- στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», δυναμικότητας 30 κλινών.

«Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού, αφού αυτό θα γίνει με μεταφορά πλεονάζοντος νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, στο οποίο δεν θα κλείσει καμία κλίνη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πρόσθεσε ότι το «Αγία Βαρβάρα» όχι μόνο δεν κλείνει αλλά απεναντίας ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό, του οποίου ο διορισμός υπεγράφη την Πέμπτη.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του εθνικού συστήματος υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουμε κλινικές στα νοσοκομεία που επί δεκαετίες είναι κλειστές» είπε ο κ. Σαλμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...