Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Στον εισαγγελέα το ύποπτο έμβασμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα Καραμανλή

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί η υπόθεση με το ύποπτο έμβασμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ίδρυμα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr η ηγεσία του ΣΔΟΕ όχι μόνον δεν έμεινε απαθής στα αδιάσειστα στοιχεία που έφερε στο φως το δημοσίευμα, αλλά έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης.

Κύκλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την μεθόδευση εκ μέρους του αγνώστου δωρητού να διατηρήσει με κάθε τρόπο και μέσο την ανωνυμία του, προκειμένου το Ίδρυμα να εισπράξει το τεράστιο ποσό της χορηγίας.

Aυτό που θα ερευνήσουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές είναι με ποιόν τρόπο το Ιδρυμα δέχθηκε προ μηνών μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ απόαπό εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...