Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απέλεισαν το λιμάνι των Παξών

Δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων στο λιμάνι των Παξών. Η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει με την συγκοινωνιακή σύνδεση, λένε.

Από το μεσημέρι της Τρίτης 24 Απριλίου και επί αρκετές ώρες οι κάτοικοι έκλεισαν το λιμάνι των Παξών, διαμαρτυρόμενοι για την παύση δρομολογίων του κλειστού φέρυ και την αντικατάστασή του με ανοικτού τύπου πλοίο. Το δρομολόγιο που κάνει το φέρυ Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη – Παξοί διαρκεί περισσότερο από 3,5 ώρες, με συνέπεια η ταλαιπωρία των Παξινών και επισκεπτών του νησιού να έχει αγγίξει κόκκινο.

 Μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δήλωσαν κάτοικοι στο corfupress.com, καθώς χρειαζόμαστε ολόκληρο ταξίδι για τις μετακινήσεις μας. Έχουμε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, διαμαρτύρονται.

Το ανοικτού τύπου φέρυ "Κέρκυρα" εμποδίστηκε στον κατάπλου του, παρέμεινε για μισή ώρα ανοικτά του λιμένα, και επιχείρησε εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης, αλλά μάταια.

Στην όλη φασαρία που δημιουργήθηκε δύο επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες (λιγότεροι από 10) οδηγήθηκαν από το Λιμενικό στο λιμάνι της Λάκκας.

Οι κάτοικοι, με τη στήριξη του Δήμου Παξών, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα συγκοινωνίας που ταλανίζει το νησί και επισημαίνουν ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου θα δημιουργηθεί εντονότατο πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών



corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...