Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Λιάτσος: «Είναι πρωτόγνωρο να συλλαμβάνεται δημοσιογράφος επειδή είπε την αλήθεια»

Στη σύλληψή του αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος, τονίζοντας πως περιστατικά σαν αυτό που έζησε «είναι πρωτόγνωρα».

«Πριν τέσσερις βδομάδες είχαν κατατεθεί τα ασφαλιστικά μέτρα όταν η "Π+13" δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της τη δραστηριότητα του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Χρηματιστήριο. Είχε τζογάρει και σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχε καταθέσει, εμφάνιζε κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δραχμών», λέει στο newsbeast.gr ο εκδότης της εφημερίδας «Π+13», Αιμίλιος Λιάτσος.

«Τότε είχε βγει μία απόφαση να μην αναφέρουμε το όνομα της συζύγου του κ. Καμένου. Χθες λοιπόν δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα μία συνέντευξη του κ. Γεωργαλά και εκείνος αναφέρθηκε στο όνομα της συζύγου του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να αποκρύψουμε το γεγονός», επισημαίνει.

Έτσι, όπως αναφέρει ο κ. Λιάτσος, το μεσημέρι της Παρασκευής τον επισκέφθηκαν δύο αστυνομικοί στο γραφείο του οι οποίοι τον συνόδευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για να ακολουθηθεί η απαραίτητη διαδικασία.

«Ήταν η πρώτη φορά για εμένα, ξέρετε, δεν έχω εμπειρία σε τέτοια θέματα. Μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και κάποιες υπογραφές για να σχηματιστεί η δικογραφία. Από εκεί και πέρα πήγαμε στη λεωφόρο Αθηνών για φωτογράφηση», σημειώνει και αναφέρεται στη στιγμή που έφτασε στην Ευελπίδων.

«Πήγαμε στον εισαγγελέα, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά αποφασίστηκε να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και θα κληθούν μάρτυρες και από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ο κ. Λιάτσος, πάντως, επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που εισβάλλουν αστυνομικοί στα γραφεία δημοσιογράφων για να τους συλλάβουν σημειώνοντας πως «αυτά τα σκηνικά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...