Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Economist: Πρωθυπουργός Σαμαράς με αντιπρόεδρο Παπαδήμο

Στο ρεπορτάζ του με τίτλο «Ελληνική πολιτική: Προς έκπληξη σταθερότητα όσο προχωρά» αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να έχουν περισσότερη «συνέχεια» απ’ ό,τι «αναστάτωση» και εκτιμά ότι η ΝΔ είναι απίθανο να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Επιπλέον αναφέρει ότι θεωρείται πιθανό η ΝΔ να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ο Λουκάς Παπαδήμος να παραμείνει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος.

«Ορισμένοι πολιτικοί από τις πιστώτριες χώρες της Ευρώπης ανησυχούν ότι οι εκλογές θα αποσπάσουν την Ελλάδα από το αυστηρό χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, παρά την άνοδο των μικρών κομμάτων, το αποτέλεσμα είναι απίθανο να κάνει μια θεμελιώδη διαφορά. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία, με την ενίσχυση επιπλέον 50 εδρών τις οποίες ο νέος εκλογικός νόμος δίνει στο κόμμα που θα τερματίσει πρώτο, θα σχηματίσει ένα νέο συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια αντιστοίχηση θα λάβει ισχυρή πλειοψηφία. Αρκετοί ανώτεροι υπουργοί θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Ο κ. Παπαδήμος θα μπορούσε ενδεχομένως να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αναπληρωτής του κ. Σαμαράς. Αυτό θα καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να μοχθεί» γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...