Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΩΡΑ: Τελειώνει τα ξημερώματα η απεργία της ΠΝΟ



Οι ναυτεργάτες αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις διαπραγματεύσεις που είχε η διοίκηση της  ΠΝΟ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έτσι η απεργία που λήγει  τα ξημερώματα ΔΕΝ θα συνεχισθεί με άλλη 48ωρη όπως είχε αρχικά αποφασισθεί.

Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να μην παρατείνουν την απεργία τους για δεύτερο 48ωρο, είχαν απευθύνει οι αγρότες της Κρήτης και φορείς του εμπορικού κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγωγοί της Κρήτης ήταν αποφασισμένοι να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου,  μια και ζητούσαν να υπάρχει ένα πλοίο κάθε δύο-τρεις μέρες, προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

Η κ. Διαμαντοπούλο, η οποία δήλωσε χθες ανοιχτή σε διάλογο με την ΠΝΟ, αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν- είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΝΑΤ ενώ ανάλογη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου είχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα.

 Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και στον Οίκο Ναύτου συνεχίζουν την κατάληψη των κτηρίων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ναυτικών
.
Στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών συμμετέχουν και τα πληρώματα στα ρυμουλκά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσεγγίσεις εμπορικών πλοίων, αλλά και κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...