Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» έφτασε.

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (19:30, NS1) στο κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Τα ενδεχόμενα που μπορούν να προκύψουν από την σημερινή αναμέτρηση είναι μόνο δυο. Είτε νίκη των γηπεδούχων, που θα τους διατηρήσει στην κούρσα του πρωταθλήματος (έστω και στο -1 από την κορυφή), είτε διπλό ή ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους, αποτελέσματα που ουσιαστικά θα βάψουν στα «ερυθρολευκο» τον τίτλο.

Από άποψη ψυχολογίας, ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το πάνω χέρι, καθώς η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον «μισητό» αντίπαλό του, του επιτρέπει να παίξει ακόμα και για το «Χ». Από την άλλη, η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από την άσχημη εμπειρία του αποκλεισμού στο Europa League από τη Μέταλιστ και ενδεχομένως δεν έχει τα ψυχικά αποθέματα για να κοντράρει μέχρι τέλους το ντέρμπι.

Αγωνιστικά και οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα. Οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να δώσουν άλλο ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη, Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά και χωρίς τον άνθρωπο-κλειδί για την άμυνά τους, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ενώ ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς έχασε -εκτός της πρόκρισης- και τον Βασίλη Τοροσίδη και πιθανότατα ούτε ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα καταφέρει να τον ενισχύσει με το 100% των δυνάμεών του.

Το δύσκολο έργο της διαιτησίας στο ντέρμπι έλαχε στον Τάσο Κάκο. Βοηθοί του θα είναι οι Λεωνίδας Βασιλειάδης και Χρήστος Σωτηρόπουλος, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ηλίας Σπάθας. Παρατηρητής ορίσθηκε ο Θόδωρος Γκαϊτατζής.

Στην ουρά της βαθμολογίας, σπουδαίες μάχες για την σωτηρία δίνουν η Ξάνθη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, ΝΕΤ) και ο Πανιώνιος με τη Δόξα Δράμας (15:00, NS3).

Ακόμα, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον σχετικά αδιάφορο Ατρόμητο (15:00 NS2) και θέλει τη νίκη για να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ με το ίδιο σκεπτικό ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον εξίσου άνευ σημαντικού κινήτρου ΠΑΟΚ (17:15, NS2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...