Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!» στη Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη φιλία μεταξύ των λαών, η οποία ξεχάστηκε λίγο, μετά τη σοβιετική περίοδο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για θέματα της ΚΑΚ, Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας (RosSotrudnichestvo) ξεκινά εκστρατεία "Στήριξε την Ελλάδα!"», γράφει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Στους Ρώσους προτείνεται να δώσουν λεφτά για την επίλυση των ελληνικών προβλημάτων», η εφημερίδα Ιζβέστια.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 23 Μαρτίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 191ης επετείου της ανακήρυξης της Aνεξαρτησίας της Eλλάδας, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, Γκεόργκι Μουράντοφ.

Οι Ρώσοι κρατικοί λειτουργοί προτείνουν στους πολίτες να βοηθούν την Ελλάδα οικονομικά, αγοράζοντας ελληνικά εμπορεύματα - ελαιόλαδο, ελιές και κρασί. Στη διάρκεια του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται να οργανωθούν διάφορες σχετικές εκθέσεις, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

«Έχουμε υπολογίσει, ότι εάν ο κάθε Ρώσος θα δαπανήσει 3-4.000 ρούβλια αγοράζοντας προϊόντα ελληνικής προέλευσης, κατά την διάρκεια του έτους, η Ελλάδα θα εισπράξει περίπου 15-18 δις. ευρώ από τις εξαγωγές», σημείωσε ο κ. Μουράντοφ και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι μια ιστορικά και πολιτιστικά κοντινή χώρα προς εμάς και οφείλουμε, στο πλαίσιο των δυνάμεών μας, να παραχωρήσουμε στον αδελφό ελληνικό λαό βοήθεια στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, ιδιαίτερα που δεν χρειάζονται κάποιες ειδικές δαπάνες ή συγκέντρωση χρημάτων. Προσβλέπουμε, ότι η εκστρατεία αυτή θα τύχει ανταπόκρισης στη ρωσική κοινωνία και θα συνεχιστεί και υπό άλλες μορφές».

Στην εορταστική βραδιά στις 23 Μαρτίου, θα εμφανιστεί η διακεκριμένη ομογενής καλλιτέχνιδα της Ρωσίας Ξένια Γεωργιάδη, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Γεωργίας.

Πέραν των εκκλήσεων να αγοραστούν προϊόντα από την Ελλάδα, οι κρατικοί λειτουργοί, στη διάρκεια της εκστρατείας, σκοπεύουν να επιστήσουν την προσοχή των Ρώσων ως προς τα ελληνικά θέρετρα, καθώς και τα ελληνικά ακίνητα, των οποίων οι τιμές μειώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Επίσης, όπως τονίζεται, στη Δούμα ακόμα και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα υποσχέθηκαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες του Οργανισμού. «Οι κομουνιστές πρέπει να υποστηρίξουν την εκστρατεία», υποστηρίζει το μέλος του ΚΚ Ρωσίας και Α' αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Διεθνείς Υποθέσεις, Λεονίντ Καλάσνικοφ.

Ωστόσο, κατά την εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου του οικονομικού ομίλου, Broker Credit Service, Βλαντίμιρ Σολοντούχιν, η εν λόγω εκστρατεία μπορεί να στηρίξει τους Ελληνες μόνο ηθικά, καθώς, «το ποσό των 15-18 δισ. ευρώ είναι μικρό, για τα ελληνικά προβλήματα και δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την ελληνική οικονομία και την πιστοληπτική ικανότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...