Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοσέλιδα τα γεγονότα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει βρεθεί και πάλι η χώρας μας. Σε εκτενή ρεπορτάζ τους τα ξένα δίκτυα μεταδίδουν την κρίσιμη ψηφοφορία που διεξάγεται στη Βουλή και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο φλεγόμενο κέντρο της Αθήνας.

Οι Financial Times μεταδίδουν ότι εκτός απροόπου το πακέτο περικοπών ύψους 3,3 δισ. ευρώ θα υιοθετηθεί από την ελληνική Βουλή, επισημαίνουν ωστόσο ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να φέρει την υπογραφή των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένουν να εξασφαλίστεί η δέσμευση στα μέτρα ανεξαρτήτως των εκλογών.

Οι New York Times αναφέρθηκαν στο διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου προς τον ελληνικό λαό, επισημαίνοντας τη σκληρότητα των νέων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg μιλά για «ιστορική ευθύνη των Ελλήνων», ενώ επικεντρώθηκαν στο διάγγελμα του πρωθυπουργού καθώς και την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή όπου επισημάνθηκε η ανάγκη η Ελλάδα να δώσει σαφές μήνυμα στις αγορές πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων.

Αναφορά στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας κάνει το βρετανικό δίκτυο BBC καθως και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...