Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Φλέγονται κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, οδομαχίες

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου, ενώ πολλά κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, μεταξύ των οποίων οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha Bank.

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα γίνονται οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κουκουλοφόρων, ενώ πολλά καταστήματα λεηλατούνται. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τους καπνούς. Δεκάδες άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο Δημαρχείο Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά. Απωθήθηκαν όμως από τα ΜΑΤ πριν καταλάβουν το κτήριο.

Παρανάλωμα της φωτιάς έγινε το νεοκλασικό κτήριο του καταστήματος Kosta Boda και του κινηματογράφου «Αττικόν» στη γωνία Σταδίου - Χρήστου Λαδά . Μια καφετέρια Starbucks και ένα υποκατάστημα της Eurobank πυρπολήθηκαν στην οδό Κοραή.

Περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...