Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καπέλο 30% στα διόδια

Στη Βουλή οι νέες συμβάσεις για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους από το 2014. Αυξήσεις διοδίων έως και 60%


Ανοίγει ο δρόμος για την επανεκκίνηση των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μ.Χρυσοχοΐδης, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων παραχώρησης θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή σε λίγες ώρες. Την ίδια ώρα, ωστόσο, έρχονται σημαντικές αυξήσεις σε αρκετά διόδια, με «καπέλο» 30% στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.


Αυξάνονται τα διόδια σε ορισμένους σταθμούς

Από τις αναθεωρημένες συμβάσεις προβλέπεται αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα μέχρι σήμερα οι οδηγοί πληρώνουν 23,35 ευρώ σε διόδια, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουν 30,95 ευρώ, δηλαδή 7,60 ευρώ περισσότερα.

Στα διόδια Αφιδνών, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

Μεγάλες αυξήσεις θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων.

Παράλληλα, στο τμήμα Μεταμόρφωση- Μαλιακός θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν από τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.

Σύμφωνα με το capital.gr η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ (κατ. 2) θα μειωθεί από την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, στα 2,5 ευρώ από 3,2 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα διαμορφωθεί στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, από 0,067 ευρώ σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μεσοχωρίου το τέλος θα αυξηθεί από τα 0,03 ευρώ στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Στην Κεντρική Οδό η τιμή παραμένει στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική που θα προβλέπει μείωση της τιμής των διοδίων έως και 80% για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς των διοδίων Μαλακάσας και Αφιδνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...