Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» εκπαιδεύονταν παίζοντας paintball στα βόρεια προάστια

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εκπαιδεύονταν στα βόρεια προάστια παίζοντας paintball.Πριν «παίξουν» με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα μέλη της οργάνωσης έπαιζαν paintball με σκοπό να εκπαιδευτούν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα επικαλούμενο πληροφορίες υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αναζητούσαν τους τρόπους εκπαίδευσης των «Πυρήνων» όπως επίσης και άλλων παρόμοιων οργανώσεων. Τα σενάρια που εξέταζαν ήταν πολλά και η έρευνα χρονοβόρα. Οι αξιωματικοί που μίλησαν στο Βήμα είχαν ασχοληθεί με το θέμα την περίοδο 2008-2010 ενώ εξέταζαν διάφορα σενάρια όπως την «στρατιωτικού τύπου» εκπαίδευση, τα μαθήματα σκοποβολής σε δάση, λατομεία και ερημικούς χώρους.


Τα στελέχη της ΕΛΑΣ φέρεται να ανακάλυψαν ότι κάποιοι ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «έπαιζαν paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα. Αγωνίζονται σε στίβους διαστάσεων 100 επί 50 μέτρων, με σημεία κάλυψης, χρησιμοποιούν ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα με ηλεκτρονικούς γεμιστήρες 200 χρωμοσφαιρών που εκτοξεύονται με μικρές ταχύτητες. Παράλληλα έχουν ειδικό εξοπλισμό καμουφλάζ και κάλυψης. Η χρωμόσφαιρα είναι στρογγυλή, λεπτή κάψουλα ζελατίνης με χρωματιστό υγρό στο εσωτερικό της.

Οι αστυνομικοί έψαξαν την ενδεχόμενη συμμετοχή των «Πυρήνων» στους συλλόγους, συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε ειδικές επιχειρήσεις που υπενοικιάζουν εξοπλισμό και τα πεδία μάχης.

Εκπρόσωποι εταιρείας paintball που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Αθήνας είπαν στο Βήμα πως «πράγματι γνωρίζουμε από προσωπικές μας σχέσεις ορισμένους από τους νεαρούς που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Όμως κανείς από αυτούς δεν είχε έλθει μέσω της δικής μας εταιρείας να συμμετάσχει σε μάχες και αγώνες paintball». Στην Ελλάδα υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και αναφορές υπευθύνων άλλων εταιρειών, οι νεαροί «Πυρήνες» συμμετείχαν σε μάχες paintball σε ανοιχτούς υπαιθρίους χώρους στη Βαρυμπόμπη και σε άλλες περιοχές αλλά δεν το έκαναν μέσω των αρμόδιων εταιρειών. Εικάζεται ότι χρησιμοποιούσαν δικό τους εξοπλισμό που είχαν προμηθευτεί από διάφορα καταστήματα πώλησης που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, στέκονται στην περίπτωση μίας διάρρηξης και κλοπής το 2008, που είχε συμβεί σε κατάστημα που πουλούσε εξοπλισμό paintball στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα, λίγα 24ωρα αργότερα είχε σημειωθεί ληστεία σε τράπεζα των νοτίων προαστίων και η εκτίμηση ήταν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί όπλα paintball για εκφοβισμό των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...