Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε η μεγάλη ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου (3 VIDEOS)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η αγαπημένη και σπουδαία ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου.


Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Το πάθος της για την υποκριτική ήταν τόσο μεγάλο που παράλληλα με τις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις, φοιτούσε και στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα.


Η Οφηλία που υποδύθηκε στον Άμλετ το 1955, η ερμηνεία της ως Άννα Φρανκ στον θίασο του Κώστα Μουσούρη και η Ηλέκτρα της υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σπύρου Ευαγγελάτου, έχουν αφήσει εποχή. Το 1958 τιμήθηκε μάλιστα με το θεατρικό έπαθλο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Εμείς οι νεώτεροι την απολαύσαμε τα τελευταία χρόνια στον μονόλογο της Ρόουζ στο θέατρο Χώρα, όπου ήταν πραγματικά συγκλονιστική, αλλά και πέρσι στη Μαντάμ Φλο που ανέβασε με τον Γιώργο Καραμίχο στο Αγγέλων Βήμα.

Εκτός του θεάτρου, έχει λάβει μέρος και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Οι ουρανοί είναι δικοί μας»,«Ο δρόμος με τις ακακίες», «Γκόλφω» κ.ά.

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο της  Αντιγόνης Βαλάκου.

Η σπουδαία ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου προσέφερε για  πολλές δεκαετίες στο θέατρο και  στον κινηματογράφο, ενώ σημαντική  επίσης υπήρξε η παρουσία της στο  ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Διδάχτηκε την υποκριτική στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα και ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ αλλά και σε ιδιωτικούς θιάσους, συνεργαζόμενη με πολλούς από τους πλέον σημαντικούς έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, και κατακτώντας τιμητικές διακρίσεις αλλά και την αγάπη και την εκτίμηση των ομοτέχνων της, των κριτικών και του κοινού.

Η Δημοκρατική  Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για  τον θάνατο της Αντιγόνης Βαλάκου  και εύχεται συλλυπητήρια στους  οικείους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...