Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Δανειολήπτες σώστε την κατοικία σας, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο

Ενημερώνουμε τους δανειολήπτες ότι, να μη παρασύρονται από ανθρώπους " δύσπιστους", αφήνοντας τα  δάνεια τους  απλήρωτα,ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα  να ανταποκριθούν  σαυτά ,αλλά και ούτε εάν νοιώσουν αδυναμία πληρωμής αυτών λόγω των υπολοίπων βαρών,(ανεργία, μείωση μισθού ή σύνταξης ασθένεια κ.λ.π) εφόσον έχουν την νομική δυνατότητα ένταξης τους   στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,να μη το πράξουν καθώς  η εμπειρία της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στα τρία χρόνια ενασχόλησης της με το ν.3869/2010 , όπως αυτός τροποποιήθηκε  με το ν.4161/2013,τον γνωστό σε όλους μας ως νόμο Κατσέλη , είναι πλέον βέβαιον ότι ο δρόμος που μας οδηγεί στην σωτηρία της πρώτης κατοικίας είναι η ένταξή μας σ αυτόν.

  Και η παραφιλολογία από κάποιους ότι μπορεί άνετα να ενταχθεί  ο δανειολήπτης μόνος του , ας μείνει στην άκρη, καθώς η διαδικασία ένταξης είναι ορισμένη και ο κάθε δανειολήπτης αφού λάβει την συμβουλευτική από την ΄Ενωση Καταναλωτών οδηγείται με την ασφάλεια νομικού (δικηγόρου) στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, του τόπου διαμονής ή κατοικίας του.

 ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ  ΣΩΣΤΑ  ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ

Πρώτο Βήμα είναι η κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο

Μετά την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο παύουν όλα τα κατασταλτικά μέτρα από την πλευρά των Τραπεζών. Με απλά λόγια δεν κινδυνεύει πλέον το σπίτι σας .Βασική υποχρέωση του κάθε δανειολήπτη  είναι η  κατάθεση του  10% όπως αυτό αναφέρεται στην αναλυτική κατάσταση οφειλών που έχει λάβει από την κάθε Τράπεζα.
  Δεν θα πρέπει να σας φοβίζει εάν παρότι έχετε κοινοποιήσει στις Τράπεζες την αίτηση που καταθέσατε στο Ειρηνοδικείο, εκείνες εξακολουθούν είτε οι ίδιες ή μέσω των συνεργατών τους (εισπρακτικές) σας ενοχλούν με τηλεφωνήματα ή μέσω αποστολής εγγράφων (εξώδικα κλπ).
. Αυτά δεν θα σας φοβίζουν.

Δεύτερο  βήμα είναι η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής.

Σαυτή τη φάση και μετά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής,  και εφόσον γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή, ο δικαστής θα εκδώσει απόφαση που θα διατάζει την προστασία της κατοικίας σας, αλλά και υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων,  θα ορίσει τις δόσεις μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που σε πολλές  γεωγραφικές περιοχές της Χώρας ,λόγω έλλειψης δικαστών .προσδιορίζονται για το έτος  2020 και πέρα....
Ακόμα στις πλείστες των περπτώσεων, το Ειρηνοδικείο καθορίζει υπερ των δανειοληπτών
α)την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των οφειλετών
β)τη διατήρηση της πραγματικής και νοικής κατάστασης όλης της περιουσίας τους
Ακολουθώντας  τα παραπάνω  βήματα , δεν φοβόμαστε πλέον , καθώς  βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα του νόμου, μέσα στο σπίτι μας και όχι  υπό τον φόβο του πλειστηριασμού τους από τους δανειστές μας.-
  Για ενημέρωση και συμβουλευτική στα τηλ.2821092306. 282109266 και 2842020140

  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

     Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...