Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη αστυνομικός που πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά

Με χειροπέδες κατέληξε ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, κατηγορούμενος ότι μαζί με άλλα τρία άτομα είχε στήσει κύκλωμα και πωλούσαν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο ζητούσαν από 300 έως 1200 ευρώ ενώ έκαναν και προσφορές όταν κάποιος ζητούσε παραπάνω από ένα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα ένας 35χρονος και άλλοι δύο 31χρονοι κάτοικοι Αχαρνών, οι οποίοι δήλωσαν άνεργοι στους αστυνομικούς.

Όσο για το πως αλίευαν πελάτες από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έψαχναν στην περιοχή των Αχαρνών κυρίως για ομογενείς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.

Ειδικά για τον αστυνομικό με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τους κατηγορουμένους είχε προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείται ως το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη ομάδα κατηγορείται για ένοπλες ληστείες σε φορτηγά μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...