Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις στρατιωτικών με κλεμμένο πολεμικό υλικό

Βρέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων τα οποία οι οπλουργοί μπορούν να συντηρήσουν ή να επιδιορθώσουν για να γίνουν λειτουργικά όπλα.

         
→Βρέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων τα οποία οι οπλουργοί μπορούν να συντηρήσουν ή να επιδιορθώσουν για να γίνουν λειτουργικά όπλα

Μια ανώνυμη πληροφορία που ανέφερε ότι ένας 41χρονος ανθυπολοχαγός κυκλοφορούσε με την παράνομη για τη χώρα μας συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως (taser) και ότι βασάνιζε με αυτή μετανάστες, ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του ίδιου, ενός συνομήλικού του αρχιλοχία που εργαζόταν ως οπλουργός κι ενός 50χρονου ιδιοκτήτη σχολής πολεμικών τεχνών, με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της υπεξαίρεσης στρατιωτικού υλικού.

 Η πληροφορία στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τους γνωστούς «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε πριν από περίπου έναν μήνα και όταν κατά τις έρευνες εκτιμήθηκε ότι υπήρχε πιθανότητα να έχουν συστήσει ομάδα που διεξάγει εμπόριο όπλων, αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές να γίνει συντονισμένη έφοδος, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη σε Αττική και Καρδίτσα όπου βρισκόταν ο ανθυπολοχαγός, ο οποίος είχε πάρει μακρά αναρρωτική άδεια από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού όπου υπηρετούσε. Στην κατοχή του τελευταίου κατά την έφοδο βρέθηκε πράγματι το taser με συνέπεια να κατηγορηθεί εκτός από τα ανωτέρω και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο αρχιλοχίας συνελήφθη για κατοχή μεγάλου αριθμού υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων.



Για παράνομη οπλοκατοχή κατηγορείται επίσης και ο 50χρονος από το Περιστέρι καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο χωρίς σφαίρες και μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος. Ο ανθυπολοχαγός οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου, ενώ οι υπόλοιποι στον εισαγγελέα Αθήνας που ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή καθώς εκτιμάται ότι η δραστηριότητά τους περιορίζεται εντός της κοινής ποινικής δικονομίας και είναι άσχετη με εξτρεμιστικές ομάδες.



Μάνος Τσαλδάρης / efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...