Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ντερ Στάνταρντ: 200 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Σε περίπου 200 δισ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ» επικαλούμενη ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Άρτε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και έτσι η Γαλλία εκτιμάται ότι χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτήριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους «φορολογική όαση», σε ένα κτήριο είναι καταχωρισμένες περίπου 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...