Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μπαράζ συλλήψεων για «μαϊμού» λογιστές, εφοριακούς και επενδυτές που εξαπατούσαν πολίτες

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες και αποκόμιζαν λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προχώρησε έπειτα από έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά συνελήφθη στην Κηφισιά , 51χρονος, ο οποίος λίγο πριν τη σύλληψή του, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, προσέγγισαν 86χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές του γιου του αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν χρήματα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συλληφθείς μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό πρόσχημα, ότι είναι λογιστές, εφοριακοί, ή γνωστοί των παιδιών τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Όταν οι ηλικιωμένοι δεν είχαν μετρητά, τους συνόδευαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα και ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη και να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς και οι συνεργοί του είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον οκτώ ηλικιωμένους, στην Κηφισιά, το Μαρούσι και τον Βύρωνα, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τέσσερα μέλη σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών προτείνοντάς τους συμμετοχή σε «επενδυτικά προγράμματα».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει ποσό,που υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ, από επτά υποψήφιους επενδυτές.

Ενας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν, ως δικηγόρος και πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του. Αλλοι δύο εμφανίζονταν, ως συνεργάτες του 72χρονου,και ελάμβαναν αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος», αναζητώντας νέους επενδυτές, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς,παριστάνοντας επίσης τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Εκτός από το 342.000 που κατάφερε να αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση , εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...