Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Λευκάδα: Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός και η σύζυγός του

Επιχείρησαν να «σηκώσουν» 225.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Λευκάδας ο 56χρονος απόστρατος πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας και η 53χρονη σύζυγός του, που μαζί με τον 31χρονο γιο τους, επιχείρησαν να «σηκώσουν» 225.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό μιας υπερήλικης!

Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκιση του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και της συζύγου του, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. Αντίθετα, ο γιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα που επέδειξε ένας υπάλληλος της τράπεζας στην οποία οι δράστες επιχείρησαν να κάνουν την ανάληψη.

Ο υπάλληλος εντόπισε ίχνη πλαστότητας στην αστυνομική ταυτότητα που επέδειξε η 53χρονη και στο πληρεξούσιο το οποίο δήθεν της είχε υπογράψει η 81χρονη.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και άλλων πλαστών εγγράφων που ερευνάται αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες απάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...