Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πτώση κατασκοπευτικού αεροπλάνου στη Φωκίδα – Αρνηση ΕΛ.ΑΣ πως αναζητούσε τους δραπέτες Τρικάλων

Μυστήριο αποτελεί η υπόθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Στρατού, το οποίο κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στη Φωκίδα. Αν και πρόκειται για περιοχή στην οποία η Αστυνομία κάνει έρευνα για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αρνείται πως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», το μη επανδρωμένο σκάφος κατέπεσε στην περιοχή Αγία Ευθυμία. Το Πεζικό διαθέτει 7-10 τέτοια σκάφη, τύπου «spyware», για την κατόπτευση περιοχών. Είναι τηλεκατευθυνόμενα και έχουν εμβέλεια 15-30 χλμ., ενώ προσγειώνεται με αλεξίπτωτο.

Τα συγκεκριμένα μπορούν να φέρουν κάμερες, συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. Ομως η ΕΛ.ΑΣ αρνείται πως ζήτησε τη συγκεκριμένη βοήθεια στην έρευνα που διενεργείται για τους δραπέτες, αλλά παράλληλα κανένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν διευκρίνιζε το λόγο πτήσης του μη επανδρωμένου σκάφους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντίθετες πληροφορίες πως όντως είχε επιστρατευθεί για τον εντοπισμών των Αλβανών κακοποιών και ότι το αεροσκάφος είχε θερμικές κάμερες για αυτό το σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...