Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αρνείται ο Αναστασιάδης να αναλάβει η Τρ. Κύπρου το δάνειο της Λαϊκής από το ELA και απειλεί με παραίτηση


Ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έφτασε την Κυριακή το μεσημέρι στις Βρυξέλλες όπου είχε συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους. 

H προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα συνεδρίαση του Eurogroup έλαβε δίωρη αναβολή και μεταφέρεται για τις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, ώστε να υπάρξει χρόνος για νέο γύρο διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών –μελών και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Αανυποχώρητη στάση του ΔΝΤ στις αξιώσεις του για συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με το «καλό» κομμάτι της Λαϊκής, καθώς και τα 9 δισ. ευρώ του ELA. Άρνείται να συνεναίσει ο Πρόεδρος της Κύπρου

 Με παραίτηση προειδοποιεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με το MEGA Κύπρου
20:42 O κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή. Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται να αναλάβει η Τράπεζα Κύπρου το δάνειο της Λαϊκής από τον ΕLA
20:00 Σύμφωνα με το news247.gr, ο κύπριος πρόεδρος απείλησε με παραίτηση και εκλογές στο γεύμα εργασίας, εάν η τρόικα δεν υποχωρούσε σε κρίσιμα ζητήματα επί των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...