Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι 50 άνθρωποι που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις σε δείπνο Ελληνα επενδυτή -ONOMATA

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία μοιάζει με καζάνι που βράζει, 50 προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας έδωσαν το «παρών» στο θεσμοθετημένο ετήσιο δείπνο του διεθνούς επενδυτή Στέλιου Ζαββού στη Νέα Υόρκη.

Θέμα συζήτησης ανάμεσά τους ο πόλεμος των νομισμάτων, η εναγώνια πορεία του ευρώ, η προσέλκυση των μεγάλων επενδύσεων, η διάσταση μεταξύ της ανοδικής πορείας των χρηματαγορών και της στασιμότητας της πραγματικής οικονομίας, το μέλλον των αναπτυσσόμενων αγορών, αλλά και η ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης.

Κοινός παρονομαστής και πόλος έλξης ανάμεσα σε νομπελίστες και οικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν την τύχη του πλανήτη δεν είναι άλλος από τον Στέλιο Ζαββό, ο οποίος δραστηριοποιείται πιο έντονα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από την κινητοποίηση των διεθνών επαφών του για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες οι επιφανείς νομπελίστες Τζόζεφ Στίγκλιτζ, Εντμουντ Φελπς, Ρόμπερτ Μαντέλ, Τζέφρι Σακς και Ντάνι Ρόντρικ οι οποίοι συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τους οικονομικούς κολοσσούς Τζορτζ Σόρος, Λούις Μπέικον, Σεθ Κλάρμαν, Χάουαρντ Μαρκς και Μπάιρον Γουίν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...