Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ποιος είναι ο Νίκος Τσάκος που έγινε στόχος βομβιστών -Τα βραβεία, οι επενδύσεις και ο Ολυμπιακός

Ο Νίκος Τσάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές έγινε στόχος βομβιστών την Τετάρτη το βράδυ, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του που βρίσκεται κοντά στο Ηρώδειο.

Είναι γεννημένος το 1963 και είναι παντρεμένος με τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη και έχει τρία μικρά παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και τις 7χρονες δίδυμες κόρες του. Γιος του γνωστού εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Οι σπουδές σε Νέα Υόρκη-Λονδίνο και η είσοδος στο χρηματιστήριο

Ως μαθητής φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα και στη συνέχεια έφυγε για τις ΗΠΑ όπου σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη για να μεταβεί στο Λονδίνο και να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο City University of London στα οικονομικά-ναυτιλιακά.
Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Από το 1993 είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd, μίας από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στα χρηματιστήρια του Όσλο και της Νέας Υόρκης (τον Μάρτιο του 2002).
Το 2006 ο κ. Τσάκος, όπως αναφέρει το protothema, προχώρησε σε μαζικές παραγγελίες νεότευκτων παγοθραυστικών δεξαμενόπλοιων έχοντας ως σκοπό να κατακτήσει την πρωτιά στον τομέα αυτό, με την επένδυση να ξεπερνά τα 228 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει 27συναλλαγές και τα κέρδη προσέγγισαν τα 61 εκατομμύρια δολάρια.
Η συλλογή από βραβεία
Ο Νίκος Τσάκος είναι ένας από τους 14 Ελληνες πλοιοκτήτες που περιλαμβάνονται στο Top 100 της Lloyd's List με τους επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το 2012 στη ναυτιλία. Στη συγκεκριμένη λίστα καταλαμβάνει την 72η θέση.
Παράλληλα έχει και μία συλλογή από βραβεία:
  • Το 2011 αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Cass Business School, του Πανεπιστημίου City Βραβείο «Lloyd's List award for the Best Tanker operator in 2006»
  • Βραβείο «Europe's 500 award in 2005»
  • Βραβείο «Lloyd's List award to HELMEPA for achievement for clean and safe seas in 2004» Βραβείο του «Καλύτερου Μάνατζερ Διοικήσεως Ναυτιλίας Νέας Γενιάς» από το περιοδικό «Δελτίον Διοικήσεως Επιχειρήσεων» που οργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Το όνομα του στη λίστα Λάγκαρντ και γη εμπλοκή του πατέρα του στην Τράπεζα Κύπρου
Τον τελευταίο διάστημα το όνομα του εφοπλιστή ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα καθώς εμφανίστηκε στην επίμαχη «λίστας Λαγκάρντ».
Παράλληλα ο πατέρας του, Παναγιώτης Τσάκος, όπως αναφέρει το newsit, ενεπλάκη στην τραπεζική αγορά, αποκτώντας μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου, τις οποίες ρευστοποίησε η Marfin,.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...