Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ το πρωί: Έντεκα βαρυποινίτες απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων!


Με το πρώτο φως της ημέρας πήρε τέλος το ολονύκτιο θρίλερ με την ένοπλη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων, καθώς ξεκίνησε επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες! Μέσα στο σκοτάδι, οι ένοπλοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν ήδη αποσυρθεί από την ταράτσα της πτέρυγας όπου είχαν οχυρωθεί πυροβολώντας ως εκείνη τη στιγμή.

Από τις 7.00΄ το πρωί του Σαββάτου, οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ελέγχουν εξονυχιστικά ένα προς ένα τα κελιά των κρατουμένων, για να εντοπίσουν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. Η είσοδος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν έχει επιτραπεί ακόμη για λόγους ασφαλείας ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Έτσι, η καταμέτρηση των κρατουμένων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ώστε να διαπιστωθεί πόσοι κατάφεραν τελικά να αποδράσουν.

Η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι, ήταν αντιπερισπασμός. Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια! Ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι δραπέτευσαν τέσσερις ή πέντε Αλβανοί, η πρωινή καταμέτρηση προκάλεσε σοκ αφού έγινε σαφές ότι συνολικά έντεκα ήταν οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν!

Παράλληλα με τις έρευνες των κομάντος της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν τους κάλυκες από τις εκατοντάδες σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίοι θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα αποκαλύψουν ποιοι χρησιμοποίησαν τον οπλισμό.

Όλα δείχνουν ότι τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια των Αλβανών στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα μέσα σε ένα σάκο που είχαν ρίξει στο προαύλιο των φυλακών οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού κατά τη διάρκεια της απόπειράς τους να τον απελευθερώσουν με ελικόπτερο. Η αναστάτωση που επικρατούσε τότε, έδωσε την ευκαιρία στους αλλοδαπούς να κρύψουν τον οπλισμό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την απόδραση των βαρυποινιτών ομοεθνών τους.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...