Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Δραματικές στιγμές περνούν οι πέντε όμηροι του Αλκέτ Ριζάι


Δραματικές στιγμές περνούν οι πέντε όμηροι που από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται στο έλεος ενός Αλκέτ Ριζάι ζωσμένου με μισό κιλό εκρηκτική ύλη τύπου C4 -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- και σε κατάσταση μεγάλης ψυχικής έντασης, με τη χρήση των δακρυγόνων που έγινε πριν από μερικές ώρες να τον έχει φέρει κυριολεκτικά εκτός εαυτού.

Ο Ριζάι δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος «δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα» και με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα δηλώνει πως «είναι αποφασισμένος για όλα»,για το οποίο όπως φαίνεται έχει πείσει απολύτως και τους ομήρους του, οι οποίοι -καθώς αισθάνονται πως η ζωή τους πλέον κρέμεται από μια κλωστή- απευθύνουν έκκληση στις Αρχές να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημά του για αυτοκίνητο, με το οποίο θέλει να διαφύγει, ώστε να μην υπάρξει αιματηρή κατάληξη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούνται όμηροι, τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του βαρυποινίτη ήταν τουλάχιστον έξι. Tέσσερις ανήκουν στο προσωπικό των φυλακών, ενώ οι άλλοι δυο είναι κρατούμενοι, για τους οποίους όμως δεν είχε γίνει ακόμη ξεκάθαρο αν είναι πραγματικά όμηροί του ή συνεργοί του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», ένας από τους ομήρους κατάφερε να διαφύγει αργά χθες το βράδυ.

Σε εξέλιξη, εν τω μεταξύ, βρίσκονται εδώ και δύο περίπου ώρες οι επαφές του Ριζάι με τον διαπραγματευτή της αστυνομίας. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. κρατά «μικρό καλάθι», καθώς όσο ο κρατούμενος βρίσκεται σε αυτήν την ψυχική κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ρόλο στις διαπραγματεύσεις φέρεται να διαδραματίζει και η σύντροφός του Ασπασία Μητροπία, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...