Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επιστρέφει στην Ελλάδα με προορισμό τον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

Εχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την ημέρα που ο καταζητούμενος στην Ελλάδα Μάκης Ψωμιάδης εντοπίστηκε στα Σκόπια και φυλακίστηκε στις τοπικές φυλακές.

Από εκείνη την ημέρα και μετά εκκρεμεί η ημερομηνία έκδοσης του στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα με τους στημένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας αμέσως μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αυτό είναι το ένα σενάριο, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι πως εάν καθυστερήσει και άλλο η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη θα παρέλθει το εξάμηνο της προφυλάκισης του στα Σκόπια και πρώην παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου -αν δεν αποφασιστεί παράταση της προφυλάκισης- θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος,

Υπενθυμίζεται πως Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στα Σκόπια και αν μέχρι τις 9 Μαΐου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσής του ή δεν αποφασιστεί παράταση της προφυλάκισης τότε θα μείνει ελεύθερος.

Η σκληρή καθημερινότητα στις φυλακές των Σκοπίων

Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές των Σκοπίων είναι σκληρές και όπως λέγεται κατάφεραν να λυγίσουν ακόμα και τον γνωστό παράγοντα με το παρατσούκλι «Αγαπούλας». Ο 55χρονος Μάκης Ψωμιάδης έχει το δικαίωμα να κάνει ελάχιστα πράγματα μέσα στο χώρο όπου μοιράζεται με άλλους Σκοπιανούς κακοποιούς, μάλιστα ο ίδιος δε προσέλαβε ούτε δικηγόρο, ενώ το μόνο άτομο που κατάφερε να τον επισκεφθεί είναι η σύζυγος του.

Η καθημερινότητα στις φυλακές των Σκοπίων δύσκολη, δεν υπάρχουν διακρίσεις και Μάκης Ψωμιάδης είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ορίζει η σκοπιανή αστυνομία. Κοιμάται και ξυπνά τις ώρες που επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί. Η επικοινωνία με τους δικούς ανθρώπους γίνεται μέσω ενός τηλεφώνου.

Ο ίδιος είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...