Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τον δρόμο για νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής ανοίγουν νέες καταθέσεις

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παπά στην Ευελπίδων.
Ανοίγουν στόματα μαρτύρων, αλλά και κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής: Μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτω από απόλυτη μυστικότητα και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξετάστηκαν - κατά πληροφορίες - τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, ενώ στο γραφείο των ανακριτών Γεωργουλέα-Παπακώστα γίνονται και άλλες κρούσεις από άτομα που θέλουν να καταθέσουν διατηρώντας βέβαια για λόγους ασφαλείας την ανωνυμία τους. 

Είναι τέτοιο το βάθος και έκταση των αποκαλύψεων στις νέες καταθέσεις που δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που γνωρίζουν τη δικογραφία λένε χαρακτηριστικά ότι «η ανάκριση τώρα ξεκινάει».

Οι μάρτυρες που πέρασαν από την Ευελπίδων ήταν φοβισμένοι γιατί, όπως είπαν, «έζησαν τον τρόμο». Κάποιοι ήθελαν να μιλήσουν νωρίτερα, αλλά εξέφρασαν προβληματισμό για την τύχη που θα είχαν οι καταγγελίες τους στην αστυνομία.

Κάποιοι από αυτούς είπαν ότι έτρωγαν ξύλο μέσα στην οργάνωση. Παρομοιάζουν εαυτούς με πραγματικό στρατό και κάνουν λόγο για κανόνες συνωμοτικότητας.

Η εντολή ήταν «αν σας πιάσουν θα πείτε ότι δεν έχετε καμία σχέση με την ΧΑ».

Τι λένε οι νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες στους ανακριτές:

Ο πρώτος ομολογεί ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006. Κατονομάζει ως στρατολόγο του έναν υποψήφιο βουλευτή της Χ.Α στην Αθήνα.

Δίνει μάλιστα ως σημείο των στρατολογήσεων συγκεκριμένο τόπο (φροντιστήριο ξένων γλωσσών) στην περιοχή του Παγκρατίου.

«Μπήκα στο πρόγραμμα Κένταυρος, με εκπαιδευτή συγκεκριμένο βουλευτή (πρόκειται για πρόσωπο που δεν είναι στον κατάλογο των κατηγορουμένων ). Όταν ολοκλήρωσα τη θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις, μπήκα στον σκληρό πυρήνα μετά από διάφορες δοκιμασίες, που ήταν τακτικές άμυνας και επίθεσης».

Στο σημείο αυτό, δίνει συγκεκριμένα ονόματα που δείχνουν δομή στρατιωτικού τύπου στην οργάνωση. Λέει ότι λοχαγός του ήταν ο ίδιος βουλευτής που τον εκπαίδευσε, ενώ στη συνέχεια, τα ηνία της εκπαίδευσης ανέλαβε ένας επικεφαλής Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας και ένα ακόμα άτομο, εκτός του κατολόγου του κατηγορητηρίου.

Η εκπαίδευση, όπως λέει, γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι όπου ακολουθούσαν την τακτική των ΜΑΤ.

Σε αποθήκη κοντά στον Ασπρόπυργο που είναι κοντά στην Αττική Οδό, είναι κρυμμένος οπλισμός, κοντάρια, ασπίδες κ.α.

Η ιεραρχία -κατά τα λεγόμενά του - επαναπροσδιορίστηκε το έτος 2009: Αρχηγός επανατοποθετήθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος, πρώτος υπαρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης και δεύτερος ο Παναγιώταρος. «Τον Παππά τον φωνάζαμε ταξίαρχο».

Κατά τον μάρτυρα, η Χ.Α μπορεί να έχει πολλούς υποστηρικτές. αλλά ο σκληρός πυρήνας αποτελείται περίπου από 300 με 400 άτομα. Για να μπει κάποιος στο κόμμα πρέπει να έχει ερευνηθεί το κομματικό του παρελθόν.

Με εντολή Λαγού, όπως ισχυρίζεται, μπαίναμε σε καταστήματα μεταναστών που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαμε να κλείσουν.

Για τα τάγματα εφόδου, ο μάρτυρας προσδιορίζει ονομαστικά ποιος ήταν υπεύθυνος για την Αθήνα, τα βόρεια και τα νότια προάστια.

«Υπήρχε εντολή να "φάνε" τον Φύσσα»

 Υποστηρίζει επίσης, πως γνώριζε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος για την Χρυσή Αυγή και υπήρχε κεντρική εντολή να «τον φάνε όπου τον βρούνε».

Ο δεύτερος από τους τρεις μάρτυρες, που εξετάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήταν, όπως λέει, στέλεχος στην Κορινθία μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Αυτός κατονομάζει άλλον βουλευτή, που επίσης δεν είναι κατηγορούμενος. Γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε βάρος λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου ήταν παρόντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν.

Για τον βουλευτή που κατονομάζει, υποστηρίζει ακόμα ότι είχε, εξ'όσων γνωρίζει, άγνωστο αριθμό πιστολιών τύπου Ζάσταβα. Και λέει ότι σε ένα εγκατελειμένο μοναστήρι υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα.


«Οργανωμένη ενέργεια» η δολοφονία του Φύσσα

Σημαντικό στοιχείο στα χέρια των ανακριτών είναι και η ομολογία του πρώτου κατηγορούμενου Γιώργου Δήμου ότι δολοφονία Φύσσα δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά μία οργανωμένη ενέργεια.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι είχε σταλεί μήνυμα από την τοπική οργάνωση. Φτάνοντας στο σημείο, λέει, «βρήκαμε επτά μοτοσυκλέτες και στρατιωιτκά παντελόνια. Τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα». Και εκείνοι του απάντησαν «Τι τρόφιμα ρε, Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη».

Επιπλέον, λίγες ώρες μετά την προφυλάκισή του, ο 37χρονος Γιάννης Αγγος, πρόσωπο-κλειδί στη δολοφονία Φύσσα, ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά την Τρίτη, γεγονός που ερμηνεύεται ότι ο κατηγορούμενος θέλει να μιλήσει και να δώσει στοιχεία στην ανάκριση που δεν αποκάλυψε στην απολογία του πριν από την προφυλάκισή του.

Με βάση τα νέα στοιχεία, οι ανακριτές θα κινηθούν άμεσα, ώστε να απαγγελθούν νέες κατηγορίες και σε βουλευτές που είχαν περάσει από το γραφείο τους, αλλά και σε νέα πρόσωπα -βουλευτές και μη- για τους οποίους έχουν πλέον στα χέρια τους υλικό που τους συνδέει με συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, όλες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...