Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γνωστός χούλιγκαν με μητέρα υποψήφια βουλευτή της ΝΔ βρίσκεται μέσα στους «εκπαιδευτές» της Χρυσής Αυγής

Διασυνδέσεις και με τον χουλιγκανισμό φαίνεται πως έχει η Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Γ, δύο μέλη του κόμματος είχαν συμμετάσχει σε πολύ σοβαρά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον οργανωμένο οπαδό Ολυμπιακού Γ.Α., o οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου και μάλιστα ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εις βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή εκρηκτικών υλών, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε κρίνει αθώο, αναφέρει η Καθημερινή.

Ο Γ.Α., εκτός από «εκπαιδευτής» του προστατευόμενου μάρτυρα στην Χρυσή Αυγή με συνεργάτη τον Γιώργο Πατέλη και «λοχαγό» τον Γιώργο Γερμενή, φέρεται να έχει συμμετάσχει και στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ακροδεξιού κόμματος στο Παλιό Εφετείο την άνοιξη του 2009, ενώ η μητέρα του ήταν υποψήφια στην Β' Αθηνών με την ΝΔ.

Παράλληλα, η Καθημερινή επισημαίνει ότι εμπλοκή με τα «τάγματα εφόδου« της Χρυσής Αυγής έχει και ένας χούλιγκαν το Παναθηναϊκού ο Ν.Α., ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί το 2008 για συμμετοχή σε επίθεση σε εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, κατά τη διάρκεια οπαδικής εκπομπής. Από την κατάθεση του «μάρτυρα Γ» προκύπτει μάλιστα ότι ο Ν.Α. είχε συμμετάσχει σε επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών στη Νίκαια, μαζί με τον χούλιγκαν του Ολυμπιακού Γ..Α. «Μια νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια μαζί με 14 ακόμα άτομα», καταθέτει ο μάρτυρας και κατονομάζει τον Γ.Α. ως έναν από τους συμμετέχοντες στην επίθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...