Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

“Βροχή” κατασχέσεων για χρέη στο δημόσιο

Περισσότερα από 122.000 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος όσων χρωστούν στην Εφορία ασκήθηκαν μέχρι τον Αύγουστο ενώ το υπουργείο οικονομικών απειλεί με φυλάκιση άλλους 18.300 οφειλέτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Πρώτο Θέμα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000 οι οφειλέτες που θα τους ασκηθούν διώξεις και κατασχέσεις.

Οι έφοροι, με βάση τις εντολές που τους έχουν δοθεί, κυνηγούν κατά προτεραιότητα όσους εισπράττουν ενοίκια, έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα ή οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ και έχουν ακίνητη περιουσία.

Η Εφορία σπεύδει να πάρει τα χρήματα πριν καν οι οφειλέτες τα πάρουν στα χέρια τους, παίρνοντάς τα απευθείας από πελάτες, εργοδότες ή και ενοικιαστές.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, οι 132 Εφορίες της χώρας είχαν διατάξει 72.505 κατασχέσεις “εις χείρας τρίτων “. Το ρεκόρ κατέχει η ΔΟΥ Χανίων η οποία μόνο τον Ιούλιο εξέδωσε 1.524 διαταγές και συνολικά 3.354 στο 8μηνο.

Η ΦΑΕ Πειραιά κατάφερε να κατασχέσει τις εισπράξεις 3.329 επιχειρήσεων κατευθείαν από τους πελάτες και να της “σπρώξει” προς τα κρατικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...